Det tok Felix Heintzenberg fem år å få til det bakbelyste bildet av en gaupe i regnvær. Hvordan han gikk fram for å få tatt det fantastiske bildet kan du høre mer om når han blir intervjuet som vinner av konkurransen NNPC «Årets nordiske naturfotograf».

– Ved bruk av blits og bevegelsessensorer får jeg muligheten til å skape de perfekte bildene, uten at jeg som fotograf er i nærheten av motivet. Dette gir uante muligheter, forteller han.

Han er opprinnelig fra Tyskland, men bosatt i Lund i Sverige siden 1995. Felix er utdannet biolog og pedagog. Han har gitt ut flere bøker. To av dem, «Nordiska nätter» (2013) og «I skuggen av träden – liv i våre vilde skogar» (2014) har blitt kåret til Årets Pandabok av WWF. Den siste laget han sammen med norske Tom Schandy.

Hans bok om Arktis ble nominert til Augustprisen 2016. Den har han laget sammen med norske Ole Jørgen Liodden.

– Jeg har alltid likt å gå mine egne veier og finne ut av ting på egenhånd. For å lykkes som naturfotograf tror jeg ikke det nytter å ta de samme bildene som alle andre, men finne sin egen stil og nisje, sa han da han ble intervjuet i forbindelse med pandaprisen i 2014.

Bildene hans har også tidligere vunnet priser, både i Sverige og internasjonalt.

Nettside: https://felixheintzenberg.com

Felix Heintzenberg blir presentert på scenen lørdag kl. 09.50