Om Norsk naturfotofestival

— toneangivende arena for naturfoto

Norsk naturfotofestival er etablert som en toneangivende arena for et bredt spekter av fotografiske uttrykk skapt av — og i — naturen.

Festivalen arrangeres årlig i begynnelsen/midten av mars, og omfatter forelesninger, film- og bildevisninger samt utstillinger. Festivalprogrammet holder høyt internasjonalt nivå, med foredragsholdere av internasjonal størrelse. Programmet settes nøye sammen for å tilfredsstille ønsket om bredde i fotografiske uttrykk og geografisk tilhørighet. Vi er trygge på at våre foredragsholdere vil inspirere og bevege våre besøkende!

Arrangementet foregår med base i Rådhusteateret i Ski, der 550 deltagere får være med på et arrangement som er helt unikt i Norge. I tillegg til bildevisninger og foredrag kan deltakerne besøke mange spennende utstillinger inne og utendørs på utvalgte steder i nær tilknytning til Rådhusteateret. På kveldene arrangeres middager med mulighet for hyggelig foto- og naturprat med andre festivaldeltagere og foredragsholdere.

Festivalledelsen

Festivalen drives som et aksjeselskap, eid av Norske Naturfotografer/NN, Biofoto og Norsk Selskap for Fotografi (NSFF). Styret består av seks personer som alle har dedikerte oppgaver å jobbe med gjennom året for å forberede festivalen. Festivalen har en egen programkomite, og nyter godt av innsatsen en gjeng med flinke frivillige som hjelper til med den praktiske gjennomføringen.

  • Festivalsjef: Magnus Reneflot
  • Leder av programkomiteen: Pål Hermansen
  • Redaktør for nettsider og festivalmagasinet: Per Flakstad
  • Webansvarlig: Birgit Fostervold

Styret ledes av Øyvind Antonsen og består i tillegg av Stein Kristian Martinsen, Per Flakstad, Jan Fuglseth, Birgit Fostervold og Pål Hermansen, samt Bjørn Egil Brekke som møtende varamedlem.

Finn frem

Arrangementet er midt i Ski sentrum med gangavstand til togstasjon, bussterminal og festivalhotell. Det er gode forbindelser til Oslo S og Oslo Lufthavn Gardermoen, og hvis du kommer med tog fra Sverige er Ski stasjon som regel en stopp på veien til Oslo.

  • 12 min med tog fra Oslo S
  • 40 min med tog fra Oslo Lufthavn
  • 3 t 15 min med tog fra Göteborg

Vi samarbeider med Thon Hotel i Ski, som gir oss hyggelige priser på overnatting. Bestillingslenke blir lagt ut på egen side i god tid før hver festival.

Festivalgeneral Jan Magnus Reneflot
Fra foredrag i Rådhusteatret

Hovedsponsor & Printpartner

CEWE Japan Photo

Festivalsponsorer

Fotolab.no Akershus fylkeskommune

Støttesponsorer

Akvaplan Niva
Attentus
Naturvernforbundet Nordre Follo
Oltepesi safaricamp

Samarbeidspartnere

Nordre Follo kommune
Østlandets Blad
Thon Hotel Ski
Ski Storsenter
Saga Regnskapstjenester