Om Norsk naturfotofestival

— toneangivende arena for naturfoto

Norsk naturfotofestival er etablert som en toneangivende arena for et bredt spekter av fotografiske uttrykk skapt av — og i — naturen.

Festivalen arrangeres årlig i begynnelsen/midten av mars, og omfatter forelesninger, film- og bildevisninger samt utstillinger. Festivalprogrammet holder høyt internasjonalt nivå, med foredragsholdere av internasjonal størrelse. Programmet settes nøye sammen for å tilfredsstille ønsket om bredde i fotografiske uttrykk og geografisk tilhørighet. Vi er trygge på at våre foredragsholdere vil inspirere og bevege våre besøkende!

Arrangementet foregår med base i Rådhusteateret i Ski, der 550 deltagere får være med på et arrangement som er helt unikt i Norge. I tillegg til bildevisninger og foredrag kan deltakerne besøke mange spennende utstillinger inne og utendørs på utvalgte steder i nær tilknytning til Rådhusteateret. På kveldene arrangeres middager med mulighet for hyggelig foto- og naturprat med andre festivaldeltagere og foredragsholdere.

Festivalledelsen

Festivalen drives som et aksjeselskap, eid av Norske Naturfotografer/NN, Biofoto og Norsk Selskap for Fotografi (NSFF). Styret består av seks personer som alle har dedikerte oppgaver å jobbe med gjennom året for å forberede festivalen. Festivalen har en egen programkomite, og nyter godt av innsatsen en gjeng med flinke frivillige som hjelper til med den praktiske gjennomføringen.

  • Festivalsjef: Magnus Reneflot
  • Leder av programkomiteen: Pål Hermansen
  • Redaktør for nettsider og festivalmagasinet: Per Flakstad
  • Webansvarlig: Birgit Fostervold

Styret ledes av Øyvind Antonsen og består i tillegg av Stein Kristian Martinsen, Per Flakstad, Jan Fuglseth, Birgit Fostervold og Pål Hermansen, samt Bjørn Egil Brekke som møtende varamedlem.

Finn frem

Arrangementet er midt i Ski sentrum med gangavstand til togstasjon, bussterminal og festivalhotell. Det er gode forbindelser til Oslo S og Oslo Lufthavn Gardermoen, og hvis du kommer med tog fra Sverige er Ski stasjon som regel en stopp på veien til Oslo.

  • 12 min med tog fra Oslo S
  • 40 min med tog fra Oslo Lufthavn
  • 3 t 15 min med tog fra Göteborg

Vi samarbeider med Thon Hotel i Ski, som gir oss hyggelige priser på overnatting. Bestillingslenke blir lagt ut på egen side i god tid før hver festival.

Festivalgeneral Jan Magnus Reneflot
Fra foredrag i Rådhusteatret

Hovedsponsor & Printpartner

CEWE Japan Photo

Festivalsponsorer

OM System Norge Canon Norge

Støttesponsorer

Akvaplan Niva
Nikon
foto.no
Sony
Attentus
Naturvernforbundet Nordre Follo
Oltepesi safaricamp

Samarbeidspartnere

Nordre Follo kommune
Viken fylkeskommune
Østlandets Blad
Thon Hotel Ski
Ski Storsenter
Saga Regnskapstjenester