Vincent Munier skulle vise bilder sammen med Bernt Østhus, men er dessverre forhindret fra å komme til årets festival. Erstatningen for foredraget er intet mindre enn en visning av hans fantastiske, prisbelønte film «La panthère des neiges», eller på norsk: «Snøleoparden».

Se den norske traileren her

I hjertet av det tibetanske høylandet tar fotografen Vincent Munier forfatteren Sylvain Tesson med gjennom gåtefulle og utilgjengelige daler der sjeldne og uoppdagede villdyr bor. Målet med reisen er å finne den mystiske og vakre snøleoparden.

Vincent deler sine teknikker for hvordan han kan spore de unike dyrene i dagesvis og vente tålmodig i en blindsone for å få fanget dem på film. Under reisen over de tibetanske fjelltoppene samtaler de to om vår plass blant jordens skapninger og verdens naturskjønnhet.

Filmen ble kåret til beste dokumentar under årets Lumière Awards (fransk versjon av Amandaprisen). Musikken til filmen er ved Nick Cave og Warren Ellis.

Rådhusteateret, lørdag 12. mars kl. 19.00 – gled deg!

Billetter finner du her