Vi er veldig fornøyde med at så mange valgte å følge streamingen av Norsk Naturfotofestival 2021. Man kan selvsagt ikke sammenligne en digital festival, hvor dere følger foredragene på en skjerm — en laptop, et nettbrett eller sågar en mobiltelefon — med det å være fysisk til stede på en festival. Det er helt annen stemning og opplevelse å sitte i en sal sammen med 400 likesinnede og se bilder og film i åtte meters bredde på skjermen i Rådhusteatret i Ski; formidlet av fotografene selv.

Men, som dere alle vet, var dette aldri et alternativ i år. Vi ville allikevel gi dere en opplevelse i år også, men det var ingen selvfølge at vi fikk det til. Takket være stor velvilje fra vår hovedsponsor CEWE og vår vertskapskommune Nordre Follo samt øvrige sponsorer og samarbeidspartnere var det imidlertid aldri noe tvil. Vi bestemte oss for å tilby alle vi klarte å nå ut til en GRATIS mulighet for å få med seg streamet 2,5 times digital utgave av Norsk Naturfotofestival.

Dette var nybrottsarbeid for oss i festivalkomiteen, men med kyndig og profesjonell hjelp fra David Blikstad i Morris Media event og sceneteknikk AS og med de tre fantastiske foredragsholderne Roger Brendhagen, Arne Nævra og Aleksander Nordahl gikk dette over all forventning. Ekstra hyggelig var det at ordfører Hanne Opdan i Nordre Follo kommune hadde lyst og tok seg tid til å åpne festivalen. Hennes velvalgte ord sier mye om hva festivalen betyr for lokalsamfunnet og hvordan den inspirerer alle til å ta naturen i bruk.

Styret i Norsk Naturfotofestival takker alle som fulgte sendingen vår, på Facebook og på Youtube. Om du ikke fikk med deg festivalen kan du se opptaket her på vår nettside.

Takk også for all støtte via Vipps #94347 — bidrag som kommer godt med slik at underskuddet etter årets festival blir så lite som mulig.

Bildet i toppen er ved Arne Nævra.