Arne Nævra er en av dem du kan få oppleve på scenen i Ski 13. mars neste år, men du må vente litt lenger enn planlagt med å kjøpe billetter.

På grunn av den usikre situasjonen og nye og strengere koronarestriksjoner har styret i Norsk Naturfotofestival besluttet å utsette starten på billettsalget til festivalen fra 1. november til månedsskiftet november/ desember.

I den forbindelse venter vi også med å lansere programmet for festivalen.

Selv om koronarestriksjonene pr. i dag er blitt strengere, går planleggingen av neste års festival sin gang. Vi arbeider ut fra at det vil la seg gjøre å arrangere en lørdagsfestival slik vi tidligere har annonsert.

Ett navn på programmet kan vi avsløre her og nå: en av Nordens mest kjente naturformidlere — Arne Nævra — blir en av dem du kan oppleve på scenen i Ski.
I forbindelse med festivalen planlegger vi temautstillingen «Med kamera som våpen» med bilder fra medlemmer i Norske Naturfotografer/NN og Biofoto. Dette vil også være temaet i bildevisningen og foredraget til Arne Nævra. Han er en høyt respektert veteran i naturfotomiljøet gjennom sine bilder og naturfilmer og også for sitt arbeid for klima og naturmangfold som stortingsrepresentant.

Kanskje vil han fortelle historien om et av sine mest berømte bilder: Isbjørnen som klamrer seg til en issvull utenfor Svalbard. Bildet har vunnet en rekke internasjonale priser og ble for mange et symbol på global oppvarming og vår tids klimautfordringer.

(Foto: Arne Nævra)