Med sitt analoge kamera dokumenterer Scarlett Hooft Graafland virkeligheten på en måte som også kan gjøre den uvirkelig og fantastisk.

Foto: Dylan Thomas

Den nederlandske fotografen reiser ofte til noen av klodens fjerneste avkroker der hun i fellesskap med lokale aktører skaper nøye koreograferte uttrykk og installasjoner. De samarbeider tett , og det kan gå uker med forberedelse for å skape det ene øyeblikket da kameralukkeren åpner seg og lyset som slippes inn brenner seg fast i filmemulsjonen og skaper et bilde.

– Alle bildene mine er fotografert med et analogt kamera og kopiert direkte fra negativet uten noen form for digital manipulasjon.

– På denne måten bevarer jeg fotografiets egen kraft – fordi det har muligheten til å dokumentere virkeligheten, men også representere noe helt uvirkelig og fantastisk, sier hun.

De siste tiårene har Scarlett Hooft Graafland utforsket saltørkenen i Bolivia, de øde arktiske områdene i Canada, avsidesliggende strender på Madagaskar og Vanuatu, øygruppen i Stillehavet, og hun var nylig i De Arabiske Emirater for å skape lekne interaksjoner som med et kritisk blikk skal reflektere forholdet mellom natur og kultur.

Hun har vært utstilt på prestisjetunge museer verden over, blant annet MOCCA Museum i Toronto, MAC Museum i Lima, Huis Marseille Museum of Photography i Amsterdam, Museum of Photography in Seoul og Fotografiska i Stockholm.

Hun har også mottatt en rekke internasjonale priser for arbeidene sine.

Hjemmeside: Scarletthooftgraafland.com

Se instagrambilder her:

Scarlett Hooft Graafland kan du se på scenen i Rådhusteatret i Ski søndag 8. mars kl. 09.45