Sinnsro er hva Hermann Hirsch og Jan Lessmann trenger for å skape naturbildene med den høye standarden de er kjent for.

De gode naturbildene er som oftest ikke skapt av tilfeldigheter, men gjennom tidkrevende researh, grenseløs tålmodighet og et nært forhold til naturen. Når de to unge fotografene beveger seg inn i et område, er det på premissene til alt som lever der, og de kan derfor skape bilder som er preget av ærefrykt og respekt.

Lever ut livsdrømmen

I ti år har de levd ut livsdrømmene sine. Hermann Hirsch er en profesjonell naturfotograf, forfatter av flere bøker og har blant annet fått byen Dortmunds miljøpris for arbeidet sitt.

Bildene hans er premiert i mange internasjonale konkurranser og han er trykket i prestisjetunge magasiner og vist i høyt ansette gallerier.

Jan Lessmann er landskapsøkolog, fotograf og globetrotter. Til daglig jobber han på et kontor for vitenskaplige tjenester.

Felles historier

Med bildeskapingen deres lager de historier om felles reiser til Skandinavia og Skottland, om abstrakte overflater, minimalistiske bilder, overlessede bilder og spennende møter rett utenfor deres egen stuedør.

Som et bakteppe for arbeidene deres ligger de store spørsmålene om skjønnhet, etikk og kunst.

– Hvorfor synes vi at bilder er vakre? Er naturfoto kunst? spør de.

Sammen ønsker de å sette bildene inn i en større sammenheng som får betrakteren til å tenke på naturens fredfulle ro og skjønnhet.

De forenkler og framhever det essensielle ved motivene sine, og dermed framstår bildene som noe mer enn bare en illustrasjon og dokumentasjon av motivet.

Hjemmesider: Jan Lessmann Hermann Hirsch

Se instagrambilder her: Jan Lessmann Hermann Hirsch

Hermann Hirsch og Jan Lessmann kan du se på scenen i Rådhusteatret i Ski lørdag 7. mars kl. 16.10