På årets festival blir det igjen bildevurdering på direkten,  denne gangen med helt nye folk på scenen.

Totalt vil vurderingen omfatte mellom 20 og 30 bilder, og her er det mye å lære for naturfotografer som er oppatt av kvaliteten på naturbildene sine.

De tre som vurderer bildene vil reflektere over innhold og teknikk, naturfotografiets ulike sjangere, og beskrive hvordan de opplever bildet og bildets kvaliteter i forhold til det fotografen ønsker å formidle.

Dette er de tre som i år skal vurdere bildene:

 

Tom Schandy:

Foto: Baard Næss

Tom Schandy er godt kjent for de aller fleste naturinteresserte fotografer. Han har vært naturfotograf og naturbokforfatter på heltid de siste 20 årene. Hans bilder har vunnet i store internasjonale fotokonkurranser, blant annet Wildlife Photographer of the Year i England og Glanzlichter i Tyskland. Han har også sittet i juryen til Wildlife Photographer of the Year, i tillegg til at han er fast jurymedlem i Nordic Nature Photo Contest (NNPC).

Schandy har gitt ut 40 bøker, hvorav to har blitt kåret som «Årets pandabok» av WWF Sverige. De siste 10 årene har han også vært en av redaktørene og eierne av magasinet Natur&Foto, og i regi av bladet leder han også workshops og fototurer over hele verden.

Han er utdannet ved Universitetet i Oslo, med hovedfag (master) i ornitologi/økologi.

 

Anne Lise Flavik:

Anne Lise Flavik er kreativ leder for Blueberry Photography i Oslo, et forholdsvis nystartet selskap som tilbyr workshops, masterclass og events for næringslivet og fotoentusiaster.

Hun har lang erfaring som frittstående fotograf med mange krative prosjekter bak seg. I tillegg har hun i mange år samarbeidet med blant andre Morten Krogvold og  Alex og Rebekka Norris Webb  om å arrangere ulike workshops og kurs utenfor Norge.

I 10 år var hun også programansvarlig  og daglig leder for en av Norges mest kjente fotofestivaler, Nordic Light i Kristiansund.

Hun har vært redaktør for flere bokutgivelser, og før hun var med å starte Blueberry Photography, var hun prosjektansvarlig for Fotografiets Hus som etter planen skal etableres på Sukkerbiten i Bjørvika i Oslo.

 

 

Anne Biringvad:

Anne Biringvad har arbeidet som billedkunstner siden hovedfag i maleri ved SHKS i 1992. Hun har også utdanning i pedagogikk fra HIO og har arbeidet med K &H undervisning, kunstformidling og billedveiledning i offentlig og privat regi siden 2003.

– Mitt hovedanliggende har alltid vært de formale problemstillingene ved billeddannelse og de abstrakte elementene i komposisjon uavhengi stil og sjanger. Jeg har selv arbeidet med olje og akryl maleri, grafikk, tegning, tekstil, video, performance og installasjon. Jeg er opptatt av materiel og immateriel kulturarv, og jeg benytter andres verk og håndverk som readymades i montasjer og installasjoner, sier hun.

Hun har gjort flere objekter og omfattende produksjoner med bruk av ullbroderi. Hennes siste prosjekter fokuserer på det abstrakte formspråket som utgjør forbindelseslinjen mellom folkekunst og modernismen. Dette var utgangspunkt for utstillingsproduksjon «Åttekrossen» på Sigdal museum i sommer med Kristin Lindberg og verket «Visual Voices», utsmykkingsoppdrag for Kulturforvaltningen i Stockholm på Danderyd sykehus. Hun er innkjøpt av KODE Museum i Bergen 2012 med appropriasjon av gammelt ullbroderi.