– Arktiske strøk og den nordnorske naturen er så vakker og fascinerende at de burde ha vært definert som verdens åttende under, mener Stian Klo.

Helt siden har var en liten gutt i Harstad har 39-åringen vært fascinert av naturen rundt seg.

I dag arbeider han med moderne turisme i de nordiske nordområdene, noe som han kombinerer med å skildre den dramatiske og vakre naturen i Nord-Norge og arktiske strøk.

Han driver Discover North AS sammen med vennen og forretningspartneren Arild Heitmann.

En periode arbeidet han som profesjonell DJ med base i Oslo, men med verden som arbeidsfelt. Han har skrevet musikk til TV-serier som CSI-Miami og Grays Anatomi, men etter at han «pensjonerte seg» i 2008 måtte han finne nye utløp for kreativiteten sin. Da var det spennende å ty til kameraet, og Stian har vært innom de fleste sjangere – gatefoto, makro, wildlife og lanskapsfoto. Og det var utendørsfoto og skildringer av landskap som virkelig grep han.

Siden har Stian aldri sett seg tilbake.

Bildene hans er prisbelønt, og han er publisert i prestisjetunge magasiner som blant andre National Geographic, Lonely Planet Traveller Magazine, Outdoor Photographic Magazine.

I tillegg til å jobbe med egne prosjekter, jobber han også kommersielt og leverer bilder til blant andre Hurtigruten, Adobe, BBC, og han er en av Lonely Planets faste reisefotografer. Han har også levert bilder som datagigaten Apple har brukt i sine verdensomspennende lanseringer.

Stian Klo ser du på scenen i Rådhusteatret i Ski søndag 8. mars kl. 14.30

Hjemmeside: www.stianklo.com

Se bilder på Instagram: