Etter 30 ekspedisjoner på Svalbard har Roy Mangersnes etter hvert fått denne fascinerende øygruppa mot nord under huden. 

Foredraget hans i Ski vil inneholde spennende dyremøter, utrolige landskap og historier fra felten, alt i fantastisk arktisk lys.

– Jeg ønsker å ta betrakterne med på en reise langs kysten av Svalbard og langt opp i drivisen. Det blir også noen betraktninger rundt historisk utnyttelse, dagens forvaltning og fremtiden for  øygruppen, sier han.

Høyt premiert

Mangersnes er utdannet adferdsøkolog og profesjonell naturfotograf  bosatt i Sandnes i Rogaland. Han har tidligere vært leder i de to store foreningene for naturfotografer i Norge, BioFoto og Norske Naturfotografer. Han har også gitt ut flere bøker og blitt premiert i flere store internasjonale konkurranser, inkludert BBC Wildlife Photographer of the Year (UK), Årets Europeiske Naturfotograf –GDT (Tyskland), og i Nature Best (USA).

Stort engasjement

Hele verden er arbeidsfeltet hans, og bilder blir publisert i tidskrifter og bøker i inn- og utland. Han har også vært involvert i større bevaringsprosjekter der foto brukes for å ta vare på naturen, slik som Wild Wonders of China og nå sist Photographers Against Wildlife Crime som hadde utstilling på fjorårets festival.

I tillegg til å være fotograf er han også partner og profesjonell fotoguide i WildPhoto Travel. Der er han ansvarlig for å lede fotoekspedisjoner og safarier til ulike destinasjoner – fra Arktis i nord til Antarktis i sør. Selskapet har kontor på Svalbard der WildPhoto også har etablert verdens nordligste fotogalleri.

Vil formidle opplevelsen bak bildet

– For meg handler fotografering om mye mer enn å glede seg selv. At man selv er fornøyd med et bilde er selvsagt viktig, men ofte knytter det seg en opplevelse bak bildene som forsterker det inntrykket fotografen sitter igjen med. Det som skiller et godt bilde fra et mindre godt bilde er om denne opplevelsen blir formildet til en betrakter. I så tilfelle har man tatt et godt bilde og kan klappe seg på skulderen.

– Et bra bilde må ha et budskap og/eller vekke en reaksjon hos betrakteren. Om man i tillegg har tatt et bilde som blir husket, da har man virkelig tatt et godt bilde.

– Jeg er veldig opptatt av innhold og budskap i bildene mine og ser på kamera som et svært kraftfullt våpen om det brukes riktig, sier Roy Mangersnes.

Hjemmeside: https://roymangersnes.wordpress.com

Se Instagrambilder her.

Roy Mangersnes ser du på scenen i Rådhusteatret fredag 6. mars  kl. 15.10