Han er utdannet biolog, og det var litt tilfeldig at han endte som profesjonell fotograf. I Ski skal Klaus Nigge se seg tilbake og ta oss med på livsveien sin.

Han har kalt sin bildevisning for «Story obsession – 25 years of wildlife photography». I presentasjonen hans vil han vise både publiserte historier og nytt materiale når han forteller hvordan han nærmer seg sine fotoprosjekter. Vi skal få møte blant annet ørner, bjørner, bison, pelikaner, flamingoer og saigaantiloper.

– Jeg er en «langsom» fotograf, forteller Klaus. Med det mener han at han bruker lang tid på sine fotoprosjekter. Ofte kommer han tilbake til de samme plassene mange ganger, for på den måten å oppnå en spesiell kontakt med dyrene han fotograferer. Selv om han i sin jobb blir veldig klar over hvilke problemer mange arter og naturen står overfor, liker han fortsatt å formidle vakker og vill natur.

Som mange andre naturfotografer, startet Klaus Nigge karrieren sin som biolog, og siden 1995 har han brukt utdannelsen i jobben sin som profesjonell naturfotojournalist. Historiene han forteller for leserne av National Geographic og GEO, handler som oftest om karismatiske arter, med en forkjærlighet for fugler. Med fokus på truede arter og habitater forteller han historier fra alle verdenshjørner.

Klaus har stort engasjement for det internasjonale naturfotomiljøet. Da han, for 25 år siden, var president i GDT (Tyske Naturfotografer), startet han den internasjonale naturfotofestivalen i hjembyen sin  Luenen i Tyskland. Klaus er hjemmekjær og trives godt hjemme i hagen sin i Luenen, men han liker også å reise verden rundt og holde sine  inspirerende foredrag. 

Han har publisert fem bøker; Kamchatka – eagles, bears, and volcanoes; Adlerleben – the American bald eagle; Return of the Emperor – European Bisons in the primeval forests of Poland; Kranich – European Cranes, og Whooping Crane.

Hjemmeside: Klaus Nigge Photography

Se bilder på Instagram her:

Klaus Nigge ser du på scenen i Rådhusteatret lørdag 7. mars kl 18.40