Gjennom sine fotografier vil nederlandske Jan var der Greef dele sin lidenskap for å fange det vakre i naturen og livets mange mysterier.

I hans personlige bilder finnes refleksjoner over vakre landskap og steder, og spennende dyr. Men bildene har også et fellestrekk av refleksjon over hans eget liv og den fotografiske veien han har gått.

Foredraget på festivalen blir en reise i både et ytre og indre landskap –en bro mellom det vi ser og det usette.

Lidenskap og livsglede og mestring

Som naturfotograf må Jan van der Greef mestre en ekstra utfordring som de fleste andre i denne bransjen ikke har. Han fikk polio som fireåring og sitter i rullestol. Han har måttet tilpasse seg og akseptere sine begrensninger, men gjennom å utvikle seg som naturfotograf har han også sprengt sine egne grenser for hva det er mulig å få til for en rullestolbruker.

Hans foredrag er en historie om lidenskap og livsglede  og mestring – i tillegg til vakker natur.

Internasjonalt er Jan var der Greef kjent som en nyskapende vitenskapsmann i tillegg til en lidenskaplig naturfotograf. Han har gitt ut tre bøker: «Reflections of the Inner self,  «Dreams and vison of nature», «Limitless life, the power of passion and imagination» og «Beyond Oneness, bridging the seen and the unseen».

Prisbelønnet

Han har en variert tilnærming til sine motiver, både klassisk wildlife og mer abstrakte og eksperimentelle bilder. Både som forsker og som fotograf ønsker han å fange vår følelse av samspill og tilhørighet i universet.

For bildene sine er han prisbelønnet i noen av de mest prestisjetunge internasjonale naturfotokonkurransene, blant andre Wildlife Photographer of the Year i Storbritannia, GDT European Wildlife photographer of the Year i Tyskland og amerikanske Nature Best.

Hjemmeside: janvandergreef.com

Se instagrambilder her:

Jan van der Greef ser du på scenen i Rådhusteatret i Ski lørdag 7. mars kl 9.55.