I Felix Heintzenbergs foredrag får vi en innføring i avanserte fotoprosjekter hvor blitsen spiller en sentral rolle. 

Å bruke blits eller annet kunstig lys er kanskje ikke så vanlig i naturfotografiet. Men for Felix har denne måten å jobbe på ført gitt han stor suksess og internasjonal anerkjennelse.

– Ved bruk av blits og bevegelsessensorer får jeg muligheten til å skape de perfekte bildene, uten at jeg som fotograf er i nærheten av motivet. Dette gir uante muligheter, forteller han.

Pandapris for to bøker

Han er opprinnelig fra Tyskland, men bosatt i Lund i Sverige siden 1995. Felix er utdannet biolog og pedagog. Han har gitt ut flere bøker. To av dem, «Nordiska nätter» (2013) og «I skuggen av träden –  liv i våre vilde skogar» (2014) har blitt kåret til Årets Pandabok av WWF. Den siste laget han sammen med norske Tom Schandy. Dette er en svensk utmerkelse som gis for beste naturskildring i tekst og bilde. 

Hans siste bok om Arktis ble nominert til Augustprisen 2016. Den har han laget sammenmed norske Ole Jøgen Liodden.

Egen stil

– Jeg har alltid likt å gå mine egne veier og finne ut av ting på egenhånd. For å lykkes som naturfotograf tror jeg ikke det nytter å ta de samme bildene som alle andre, men finne sin egen stil og nisje, sa han da han ble intervjuet i forbindelse med pandaprisen i 2014.

Bildene hans har også vunnet priser og Sverige og internasjonalt. I 2016 fikk han 3. plass i konkurransen om Nordens beste fuglebilde med et opptak av en isfugl som fanger en abbor under vann. Bildet var et resultat av nøye planlegging og bruk av fotocelle og flere synkroniserte blitzer.

I 2018 ble et annet bilde av en isfugl i et mer urbant miljø Highly Commended i kategorien «Urban Wildlife category» under Wildlife Photographer of the Year i London.

Hjemmeside: Heintzenberg.com

Se instagrambilder her:

Felix Heintzenberg kan du se på scenen i Rådhusteatret i Ski fredag 6. mars kl 19.10