Bildet over er tatt av Karl Amman og viser en gorillababy som fotografer klarte å redde fra et marked for kjøtt fra ville dyr. Men den døde dessverre noen måneder senere. I år viser festivalen en helt spesiell og svært viktig utstilling.

Noen av fotografene under lanseringen i mai i fjor. Fra v: Jo-Anne McArthur, Keith Wilson, Ole Jørgen Liodden, Britta Jaschinski, Daniel Beltrá, Neil Aldrigde. Foto<. perFlakstad

PHOTOGRAPHERS AGAINST WILDLIFE CRIME ™ er en sammenslutning av engasjerte fotografer som tilhører verdenseliten innenfor naturreportasje og dokumentasjon.  

Dette er fotografer som har vunnet de aller største og mest prestisjetunge internasjonale konkurransene og som jevnlig blir publisert i verdens mest kjente magasiner.

Dokumenterer mishandling og dårlig dyrevelferd

I dette prosjektet har de brukt talentet og engasjementet sitt til å dokumentere krypskyting, mishandling av dyr i fangenskap, dårlig dyrevelferd og illegal handel med utryddingstruede dyr og produkter fra sårbare og utryddingstruede arter, som elfenben fra elefanter og hornene fra nesehorn.

Enkelte av fotografene har satt seg i livsfare for å dokumentere hvordan kyniske kriminelle mishandler og dreper dyr for å berike seg selv.

Viktig bok på mange språk

Så langt er resultatet en bok som ble lansert i London i mai i fjor. Til festivalen kommer tidligere festivalfotograf Britta Jaschinski (2017) og Keith Wilson som er to av ildsjelene i prosjektet. De har med seg bøker som du kan kjøpe, og inntektene går til prosjektet. Et viktig mål er å få oversatt boka til mange språk slik at flest mulig skal bli oppmerksom mishandlingen mot dyr i deres egne land. Nylig kom boka ut på kinesisk.

Dette er fantastiske bilder selv om mange av dem er ikke hyggelige. Men de er viktige!

Også lyspunkter

Heldigvis finnes det også lyspunkter, og utstillingen og boka har også eksempler på hvordan ildsjeler flere steder i verden arbeider for å ta vare på dyr som blir reddet fra mishandling og for å bevare artsmangfoldet der de bor.

Blant fotografene som er engasjert i prosjektet finner vi norske Ole Jørgen Liodden som også er en av årets festivalfotografer.Andre kjente fotografer som er med i prosjektet er Brent Stirton, Bruno D’Amicis (festivalfotograf i 2016), Daniel Beltrá, Jo-Anne McArthur (festivalfotograf i år), Jim Brandeburg, Neil Aldridge og Steve Winter.

Hjemmesiden til PHOTOGRAPHERS AGAINST WILDLIFE CRIME™