Simon-Johnsen

Simon Johnsen

Foredraget handler om bildene jeg har tatt gjennom prosjekter i mitt nærmiljø i Hardanger, hovedsakelig bilder av fugler. Jeg vil vise bilder og fortelle hvordan jeg jobbet for å nå målene mine. Det blir blant annet å se fuktige fossekallmøter og spektakulære spekkhoggere fra Hardangerfjorden.

Jeg er 18 år gammel, tar for tiden anleggsmaskinfører utdanningen, men har en drøm om å etter hvert leve av fotografering. Jeg er fra en fruktgård i vakre Hardanger. Her har jeg vokst opp, tett på naturen. Alltid har jeg hatt en stor interesse for naturen, og spesielt fugler og dyr. Helt siden begynnelsen har jeg jobbet hardt for å få råd til fotoutstyr, og da jeg var 10 år gammel kjøpte jeg mitt første kamera. Etter hvert fikk jeg en sterkere interesse for naturfotografering, og fikk endelig råd til mitt første teleobjektiv som 13åring. Jeg brukte mye tid ute i felten, og leste alle fotobøker jeg kunne komme over. Etter hvert er jeg kommet hit jeg er i dag, og da er fortsatt de fleste bildene mine tatt i nærområdet, og jeg jobber selv for å oppnå resultater. Jeg liker godt å fotografere i mitt område både fordi det er mye lettere tilgjengelig, og at det er bra med tanke på miljøet. Når jeg tar bilder, er målet å vise motivet på en original måte. Det å skape bilder er en lidenskap for meg.

Les mer om Simon her