Paal-Hermansen

Pål Hermansen

Foredraget handler om hvordan vår velkjente verden kan oppleves på ny ved å se ting ovenfra. Det å komme opp i lufta har vært en drøm for menneskene gjennom århundrer, men først nå er det mulig for alle og enhver å være sin egen pilot, hvorsomhelst,og nårsomhelst.   Bildematerialet er resultat av to års arbeid med de visuelle åpenbaringene ved dronefotografi.  

Ikke noe redskap egner seg bedre til å utforske naturen og våre omgivelser enn kameraet. Det fanger alt fra liv til død og avslører det som øyet ikke ser, samtidig som det er et speil av vårt eget sinn. Denne kombinasjonen gjør fotografi til en uuttømmelig kilde for kreativitet.

En stor del av tiden under oppveksten tilbrakte Pål utendørs, og respekten for naturen og ønsket om å ta vare på den førte igjen til interesse for fotografering, -først smalfilm, så stillbilder og mørkeromsarbeid. Etter hvert ble bevisstheten for de mulighetene som ligger i bildespråket den viktigste drivkraften, spesielt etter å ha tatt utdannelse innen kunst og fotografi. Et viktig mål har hele tiden vært å arbeide for å viske ut de tradisjonelle grensene mellom naturfotografi., dokumentar- og kunstfotografi.

Pål har skrevet og illustrert 35 bøker, og er representert som en av ti fotografer i BBC´s internasjonale porteføljebok Masters of Nature Photography (2013). Hans bilder er publisert og utstilt over hele verden, og han er premiert i store konkurranser som World Press Photo og Wildlife Photographer of the Year

Nettside: palhermansen.com