Ole Jørgen Liodden. Foto: Dawna Mueller

Klimaendringer i Arktis fører til mindre is, noe som gir problemer for dyr som isbjørn, sel, torsk og andre arter. Klimaendringer er ikke det eneste som er kritisk for isbjørn, men en forvaltning internasjonalt som tillater at 800-1000 isbjørn blir skutt hvert år.

Ole Jørgen Liodden vil dele noe av prosjektet Polar Bears & Humans han har jobbet med og også gi tips til hvordan du som fotograf og et miljøbevisst menneske kan gjøre en forskjell.

Ole Jørgen Liodden er i dag en av Norges mest kjente naturfotografer og i tillegg et stort navn i europeisk naturfotografi. Han har holdt på med dette som profesjonell heltidsutøver siden 2003, og ved siden av fotografering og bokutgivelser, driver han også firmaet WildPhoto Travel sammenmed flere andre naturfotografer.

Han har alltid vært interessert og engasjert i bevaring av natur og artsmangfold, og nå bruker han sitt fotografiske talent som et verktøy for å gjøre myndigheter og folk flest mer interessert i de viktige økosystemene i arktiske områder.

Han er også en av landets mest prisbelønte naturfotografer, med blant annet seier i Wildlife Photographer of the Year i 2012 og premieringer i en rekke andre store internasjonale konkurranser.

Hjemmeside: www.oleliodden.com og www.wildphoto.com