Erik Johansson. Foto: Julian Erksmeyer

Erik Johansson er en svensk fotograf med base i Praha. Arbeidene hans blir beskrevet som surrealistiske scener som han skaper ved å sette sammen flere fotografier. I motsetning til tradisjonell fotografi som skal formidle øyeblikk, ønsker Erik Johansson å formidle ideer ved hjelp av kameraet og seerens forestillingsevne. Målet er å skape et bilde som ser helt realistisk ut, selv om scenen i seg selv inneholder umulige og absurde elementer.

I foredraget på festivalen kommer han til å fortelle hvordan han går fram for å skape bildene sine, om hvordan alt begynner med inspirasjon, videre til ideer og fotografering, og til slutt hvordan han setter alt sammen med mål om å få bildet så realistisk som mulig.

Han arbeider som fulltids fotograf med både personlige og kommersielle prosjekter. I tillegg gjør noen uvanlige prosjekter som skøyeraktive gateillustrasjoner eller illusjonsinstallasjoner.

– Jeg liker å utfordre folks forestillingsevne og leke med deres opplevelse av hva som er virkelig og hva som ikke er det, sier han.

Hjemmeside: www.erikjohanssonphoto.com