Foto: Silje Rindal

Arnfinn Johansen er noe så sjeldent som en blanding av strukturert økonom og utforskende naturfotograf. Hans vidvinkelprosjekt i Maasai Mara, der han fotograferte løver med fjernstyrt kamera og radiostyrt bil har fått mye internasjonal berømmelse. Det er blant annet dette prosjektet han vil presentere på festivalen.

I tillegg får vi se andre bilder fra den kjente naturparken, tatt fra en spesialbygget safaribil med mulighet for fotografering fra lavt standpunkt.

Som fotograf ønsker Arnfinn å by på noe mer enn bare et teknisk godt naturbilde. Bildene skal også fortelle en historie og gi rom for refleksjon. Naturen har en egenverdi, og det står sterkt hos Arnfinn. Derfor er han opptatt av at bildene skal gi ettertanke og frembringe ydmykhet for naturen. Han vil også at betrakteren skal oppleve nærhet og kontakt. Noen av Arnfinns sterkeste bilder viser dyr og fugler i miljø, gjerne kombinert med en ren komposisjon og store flater. Sentralt for hans fotografering er også intimitet og et ønske om å få fram dyrets personlighet. Derfor benytter han alle brennvidder, hvor tett på med vidvinkel kanskje gir det råeste uttrykket.

Arnfinn Johansen er en av Norges mest prisbelønte fotografer med mye anerkjennelse fra de aller største internasjonale fotokonkrransene. Hans bilder har også vært utstilt i gallerier over hele verden.

Se mer på nettsiden hans: www.arnfinnjohansen.com 

eller: www.oltepesi.com