Theo BosboomDen nederlandske fotografen Theo Bosboom har tenkt å vise resutatet av ti års jakt på den ville og uberørte naturen – både det ville landskapet på Island, som han har besøkt mer enn 30 ganger – og motiver fra hjemlandet Nederland der det knapt finnes villmark igjen.

For han har dette også vært en kreativ reise. Theo Bosboom ser alltid etter nye og friske innfallsvinkler og perspektiver, og har utviklet en personlig stil der han fokuserer mye på detaljer i naturen.

Han har lenge arbeidet med bildeskaping med utgangspunkt i natur og landskap,og i 2013 tok han steget fullt og, vendte ryggen til en trygg yrkeskarriere i fast stilling, og ble naturfotograf på fulltid.

Bildene hans blir jevnlig publisert i prestisjetunge magasiner som National Geographic, GEO, Outdoor Photography og BBC Wildlife Magazine. Han har også vunnet en rekke priser og hedersomtaler i internasjonale konkurranser, blant andre Wildlife Photographer of the Year, Natures Best Photography og italienske Asferico.

I 2012 ble boka «Iceland pure» publisert, og den fulgte han opp to år senere med boka « Dreams of wilderness», fra områder inærheten av hjemstedet hans i Nederland. Akkurat nå arbeider han på en trdje bok, og denne gangen er temaet de ville kystlinjene, med bilder fra blant annet Nord-Norge og Sør-Portugal.

For Theo Bosboom er naturfotografering en ideell kombinasjon av å nyte naturen i all sin vidunderlige prakt og utfordringer ved å bruke sin kreativitet til å uttrykke hvordan han opplever den. Han håper at så mange som mulig skal dele hans følelser for uberørt natur, og vil bli svært lykkelig hvis bildene hans kan bidra til at folk får respekt for uberørt natur og et ønske om å bevare den.

Se Theo Bosboom på scenen i Ski Rådhusteater søndag 18. mars kl 10

Tekst: Per Flakstad