Morten HilmerDa Morten Hilmer tilbrakte to år i den danske spesialstyrken på Nord-Øst Grønland fikk han virkelig lære seg selv og den nordiske vinteren å kjenne. Her fikk han kjenne på hvordan det er å være i månedsvis uten å møte noen form for sivilisasjon, og oppdaget hvordan sansene utvidet seg og ga plass til det han kaller den nordiske stillhet. 

– Fascinasjonen for naturen og den ro jeg finner der, er min drivkraft. Jeg elsker tilstedeværelsen man kjenner når snøstormen raser og når regn og vind får mennesker og dyr til å søke ly. En stille morgen på engen, når naturen langsomt våkner, og mystikken når mørket senker seg over skogen. -For meg handler det ikke om det perfekte bildet av et dyr eller en fugl, men mer om å bli ett med naturen og oppleve den som den er. Kun da kan jeg fange de unike øyeblikkene og stemningene og følelsene som jeg ønsker å formidle.

Morten Hilmer vokste opp på en liten gård. Her lekte og utforsket han skogen og engen, og denne verdenen vokste da han som 14-åring fikk sitt første speilreflekskamera. Siden har det blitt mange fototurer og ekspedisjoner. I sitt foredrag på Norsk Naturfotofestival viser han sine beste bilder fra hans bok «Nordisk Stilhed», og forteller om sine unike og uforglemmelige opplevelser med bilder og videoklipp fra blant annet Danmark, Norge, Grønland og Svalbard. 

Se Morten Hilmer på scenen i Ski Rådhusteater fredag 16. mars kl 15.10.

www.mortenhilmer.com

Tekst: Nina Frydenlund