Dag RøtterengEtter nesten 40 år som naturfotograf, synes Dag Røttereng det er spennende å ta noen tilbakeblikk. Han har lett i gamle skoesker med nedstøvete lysbilder, mimret litt, og reflektert over hvor naturfotoet står i dag, og hvor veien videre vil gå. Dette blir en historie om opp- og nedturer fra en lang karriere bak kameraet.

Gjennom de 40 årene Dag har brukt kameraet, har arbeidsmåten hans utviklet seg fra klassisk wildlife- og landskapsfotografering til en mer eksperimentell og ofte abstrakt tilnærming de siste årene. Han startet tidlig med bildespill med flere prosjektorer, og de siste årene har han også laget bildespill med time-lapse.

Tidligere skrev han artikler for ukeblader og tidskrifter, og hadde i en årrekke fast spalte om natur i lokalavisa. I 1996 ga han ut boken «Naturens storstue, den uberørte barskogen». I fotokonkurranser har Dag Røttereng deltatt jevnlig med suksess de siste årene, og er høyt premiert i verdens toneangivende naturfotokonkurranser som bl.a. GDT Wildlife i Tyskland og Wildlife Photographer of the Year i England. Hans bilder har vært utstilt i gallerier over hele verden. I de siste årene har Dag Røttereng også blitt en etterspurt kurs- og foredragsholder.

Se Dag Røttereng på scenen i Ski Rådhusteater lørdag 17. mars kl 18.30

Tekst: Per Flakstad