Ann Karin MatbergAnn Karin Matberg har dykket i et titalls år. I 2009 tok hun for første gang med seg et kamera under vann, og siden har hun ikke dykket uten. I foredraget hennes får vi ta del i  frustrasjoner og fornøyelser med det å fotografere under vann. Utfordringene er mange for en undervannsfotograf, men møtene man har når man bokstavelig talt tar seg vann over hodet, kan være magiske.

– Mitt hjerte og min sjel har alltid blitt dratt mot havet, forteller hun. -Under vann fins det en stille, forunderlig verden. Full av farger, vakre og snodige skapninger, pussige samarbeid og interessante møter. 

Å dykke er også en form for terapi for Ann Karin. – For meg som er hardt rammet av ME, gir det å sveve vektløs under vann den ultimate sjelefred. En perfekt kombinasjon av mindfullness og meditasjon. Når jeg i tillegg får innblikk i, og kan være en del av en verden som få mennesker kjenner, få forståelse for dyrene som lever der og deres måte å være på – ingen ting slår det! 

I motsetning til mange så har hun ingen spesielle preferanser når hun fotograferer under vann. – Makro eller vidvinkel, iskaldt vann i Norge, tordnende strøm på Galapagos, «muck-diving» på Bali eller krystallklart vann i Rødehavet? Hvorfor velge? Jeg elsker alt!

Se Ann Karin Matberg på scenen i Ski Rådhusteater fredag 16. mars kl 16.10

www.medusafoto.no

Tekst: Nina Frydenlund