Guttorm Næss, Torbjørn Martinsen og Baard Næss har gjennom mange år samarbeidet ute i naturen. Det er en vennetrio som gir hverandre inspirasjon og motivasjon til å jobbe gjennom store prosjekter. Disse gutta har ved siden av heltidsjobb de siste 6 årene produsert tre filmer for NRK og et portrettprogram. Starten var orrfuglleik hvor film og stillbildefotograf Guttorm Næss fulgte Torbjørn og Baard i felt hvor de jobbet iherdig med å få det optimale stillbildet. Filmen heter ”Naturfotografene” og er vist på norsk, svensk og finsk fjernsyn en rekke ganger.

Trioen fant ut at de alle skulle begynne å filme og satte i gang et rovdyrprosjekt som skulle vare i 5 år. Prosjektet varte så lenge fordi rovdyrene er sky og vanskelig å få filmet. Gjennom film så må det være en historie og gjør det en del vanskeligere enn å ta stillbilder. Filmen ble vist på NRK, svensk og finsk fjernsyn og tittelen er ”Jakten på de fire store”.

I forbindelse med ”Jakten på de fire store” laget de også en egen gaupefilm.

I disse dager jobber de nå med et prosjekt som heter ”Naturens jegere”. Der skal de jobbe systematisk i forskjellige økosystemer og filme arter som er på jakt. Naturens samspill er underlig, også de forskjellige jaktmetodene. Trioen kommer til å vise noe fra deres nye prosjekt, men også andre store opplevelser de har hatt ute i felt.

Mer om Baard Næss.

Mer om Guttorm Næss.

Mer om Torbjørn Martinsen.

Guttorm Næss

Guttorm Næss

Baard Næss

Baard Næss

Torbjørn Martinsen

Torbjørn Martinsen