Marcus Bleasdale

Marcus Bleasdale

Marcus Bleasdale er ingen rendyrket naturfotograf, men en dokumentarist som bruker arbeidet sitt til å påvirke politiske beslutninger.

Bleasdale skulle egentlig stått på scenen i fjor, men måtte kaste inn håndkleet, og ble erstattet av Jonas Bendixen. Bleasdale regnes som en av nåtidens mest anerkjente fotojournalister. Han har brukt de siste 15 årene på å dokumentere noen av verdens mest brutale konflikter.

Bildene hans dokumenterer både rovdrift på sårbare naturressurser, og har samtidig fokus på menneskerettigheter og den humanitære situasjonen i flere av verdens konfliktområder. De er blant annet vist i det amerikanske senatet, i FN, og i det britiske parlamentet.

Med bakgrunn i sin utdanning innen økonomi og ledelse, har Bleasdale undersøkt hvilke krefter som utløser og som driver de brutale konfliktene, og det har ført han til gruvedrift og nettverk av paramilitære grupper knyttet til driften.

Den britiske fotografen, som er bosatt i Oslo sammen med sin norske kone, gjør oppdrag for blant andre National Geographic og Human Rights Watch. Han har hatt en rekke utstillinger på prestisjetunge gallerier i London og New York, i tillegg til Nobels Fredssenter og Henie Onstad Kunstsenter i Oslo, og Fotografiska i Stockholm.

Les mer om Marcus her.