Kjartan Trana

Kjartan Trana og Alette Sandvik

Forskning har vist oss at sykehuspasienter med utsikt til en park blir raskere friske enn de som kikker inn i en betongvegg. Likevel fjerner vi oss stadig mer fra denne
naturen.
Vi ødelegger den i et stadig raskere tempo. Hvorfor er det slik? Hvilke
mekanismer er det egentlig som virker på oss? Foredraget til Kjartan Trana og Alette Sandvik tar utgangspunkt i mennesket som en art i naturen, men tar også for seg hvordan naturen virker på oss.
Alette Sandvik har seks års utdannelse som humanbiolog fra NTNU. Kjartan Trana er naturfotograf og journalist. Sammen har de i flere år dratt på turer i norsk
natur og filosofert seg gjennom mang en natt i teltet.
Hvorfor skaper vi oss stadig større avstand til naturen? Hvorfor er toppturer mer
spennende enn overnatting i skogen? Hva gjør oss så urolig? Og hva gjør vi for å dekke over den uroen som vi har i oss? Hvorfor er vi mer redd for ulv og bjørn enn for biler og motorveier? Hvordan er vi egentlig i ferd med å påvirke naturen rundt oss – og hva vil dette gjøre med oss?
Kjartan Trana og Alette Sandvik kommer til å stille mange gode spørsmål som vi kanskje ikke kommer til å få facitsvar på, men som kan hjelpe oss til å tenke selv og kanskje finne våre egne svar på.
Les mer om Kjartan og Alette her