James Ewen

James Ewen

Hva er egentlig villmark? Hvor slutter den, og hvor begynner byen? Spørsmålene kommer fra den britiskfødte filmskaperen James Ewen, som nå bor i Oslo med sin norske kone.

Like før jul ble filmen hans «Oslos ville hjerter» vist på NRK 1, og arbeidet med filmen er utgangspunktet for foredraget hans «Urban Nature».

Han kommer til å vise klipp fra filmen og fortelle både om ideen bak og om selve arbeidet med filmen.

James Ewen har 15 års erfaring som filmfotograf for BBC, Discovery og National Geographic. Han har filmet på mange eksotiske steder, blant annet på en prisbelønt BBC-serie fra det afrikanske kontinentet. Men de siste par årene er det altså Oslo han har fokuset inn på.

Og den norske hovedstaden har mye spennende å by på, fra vandrefalk som jakter på toppen av et høyhus, til laksen som spretter oppover Akerselva.

– I tillegg til å vise denne urbane villmarken som er skjult for mange, ønsker jeg også å fortelle noe om forholdet mellom mennesker og dyr, forteller han.

Og hvis noen lever i den villfarelsen at det er enklere å filme ville dyr i en by enn for eksempel ute på Afrikas savanner, så må de tro om igjen.

– Dette prosjektet har vært minst like krevende som andre filmen jeg har laget. Kanskje mer, sier James Ewen.

Les mer om prosjektet her.