Helene Schmitz

Helene Schmitz

Svenske Helene Schmitz har akademisk bakgrunn fra film- og kunsthistorie. Hun er svært influert av filmens måte å bruke rommet på og tematisk er hun opptatt av det kompliserte og ofte nesten voldelige forholdet mellom menneske og natur. Gjennom foto utforsker hun hvordan naturen blir framstilt i vitenskapen, kunsten og litteraturen. – Jeg ble helt fanget av Linneus` trang til å klassifisere og kategorisere naturen. Denne fascinasjonen for vitenskapens mann ledet til flere bøker internasjonale prosjekter og publikasjoner.

 

Hun har hatt flere separatutstillinger i Sverige: Fotografiska, Stockholm (2016), Dunkers kulturhus, Helsingborg (2015), Kristinehamns konstmuseum (2012), Abecita konstmuseum, Borås (2013). Hun har også vært representert i flere gruppeutstillinger som blant annet “Avesta Art”, Avesta (2016), Moderna Museet, Stockholm (2011), Fotografiska, Stockholm (2011), and Galleri Leger, Malmö (2007). I utlandet har hun vært representert på blant annet WILLAS Contemporary, Oslo (2016), Turn Gallery, New York (2015), “QPN #19 CHAOS”, Nantes (2015), “Art’15”, London (2015), Galerie Maria Lund, Paris (2013), Palais Rameau, Lille, France (2010), Centre Culturel Suèdois, Paris (2007), National Science Museum, Tokyo (2007). I 2016 Schmitz deltar hun på Korea International Art Fair (KIAF) og i november samme år holder hun separatutstilling i Galerie Maria Lund in Paris.

Foredraget til vi får se på Norsk Naturfotofestival vil være en presentasjon av hennes fotografiske verker fra år 2000 og fram til i dag.

Les mer om Helene her.