Espen Bergersen

Espen Bergersen

Espen Bergersen

7 år med kvaleventyr

Espen Bergersen har vokst opp i Nord-Norge og vært fugleinteressert siden han var liten gutt. Fra hans barndomshjem på Andøya satt han og fulgte ivrig med i kikkert utover våtmarksområdet like i nærheten av hjemmet. Med fugleinteressen kom også lysten til å dokumentere, og en ung naturfotograf kom til.

I dag er det ikke bare fugl han fotograferer. Som så mange andre er han også fascinert av havets kjemper, hvalene. I 2010 inntok store mengde knølhval og andre hvalarter fjordene utenfor Andøya. Tilgangen til mat var god, og det utspant seg et grådig etegilde. Espen har nå fulgt hvalene i 7 år, og har et enormt bildemateriale som han vil dele med oss på Norsk Naturfotofestival. Han har fotografert og filmet langs land, til havs og fra luften og han lover at vi får være med på mange flott opplevelser i foredraget hans. Her får vi se hvordan hvalene oppfører seg i sitt rette element.

Espen har et spesielt forhold til det nord-norske kystlandskapet og dyrelivet der. Og mørketida har han et godt forhold til: – Jeg kaller det gjerne fargetid, for det er egentlig det den er med sin langsomme skiftninger i pastell. I slike omgivelser kan jeg skape alt fra estetisk vakre bilder til å dokumentere dyrs adferd.

Les mer om Espen her.