Bernt Østhus

Bernt Østhus

I fjor vant Bernt Østhus NM i naturfoto for andre gang på tre år.

Bernt Østhus er trønder, og han liker å gå på fotojakt i nærmiljøet sitt. Nær sagt alle bildene han leverte i fjorårets NM er tatt rundt hytta på Hemnskjela, eller i området rundt hjemgården i Soknedal.
Foredraget hans har fått den engelske tittelen «Timing and Light», og dette er kjente begreper for dem som jobber med å fange ville dyr i søkeren. Selv om situasjonen er der, kan lyset være feil, og motsatt blir det heller ikke noe bra bilde uansett lys hvis situasjonen ikke er der.

Ingenting stemmer før alt stemmer, er det noe som heter. Og i bildene Bernt Østhus skal vise oss, stemmer det meste!

Bernt Østhus vokste opp i Soknedal, med naturen tett på, og han begynte tidlig med turen inn i skoen rundt familiegården, og etter hvert inn i Forelhogna nasjonalpark.

Han beholdt fascinasjonen for villmark og natur, selv om utdanning og yrkesvalgt tok en helt annen retning. Advokaten driver i dag som investor og eiendomsutvikler i Staur Holding Group.

Samtidig som naturfoto er en hobby, er det en svært viktig del av livet hans, og svært velkomne brekk i en travel yrkeshverdag.

– Å fange essensen av det storslåtte og vakre i naturen, blir også en kontrast til det regulerte og de noen ganger tøffe spillereglene i det kommersielle forretningslivet. Jeg kunne ikke funnet en bedre måte å lade batteriene og samle nye krefter på. Naturopplevelser og fotograferingene gir meg en fantastisk flott balanse i livet, sier Bernt Østhus.

Les mer om Bernt her.