press_georg_01

©Georg Popp

Georg Popp- The Vienna Project

I 2012 startet fotografene Verena Popp-Hackner og Georg Popp på et prosjekt som de hadde fundert og tenkt på en stund. De hadde lagt merke til at selv om de bodde i byen i urbane strøk, hadde de dyrelivet overraskende nært innpå seg. Til og med i sin egen hage. Dyrelivet i europeiske byer er kanskje ikke så kjent, men det er i høyeste grad tilstede. Urbane strøk er hjemsted for mange arter, noen av dem er til og med utrydningstruede. I byer som Wien, Amsterdam, Berlin og Hamburg kan man ofte se ville dyr som “tar tilbake “ gatene og finner seg til rette i de urbane miljøene. Urban natur har blitt dokumentert tidligere, men ikke så grundig som I dette prosjektet. Dette ble også starten på Wiener Wildnis, et prosjekt for å formidle urban natur I flere multimediale kanaler . Det betyr Vienna Wilderness og prosjektet har en egen nettside, Facebookside, magasinartikler og til og med et eget magasin. Formålet er å opplyse og informere innbyggerne I Wien, og støtte andre byprosjekter, noe de har hatt stor suksess med så langt.

I 2017 vil de gi ut en fotobok, en barnebok , en naturguide for byen og de vil holde en utstilling på Naturhistorisk Mueseum I Wien.

Verena Popp-Hackner og Georg Hackner er profesjonelle landskapsfotografer og bor I Wien. De har et lite galleri og fotobibliotek og har spesialisert seg på storformat fotografi og jobber stort sett analogt.

Les mer om prosjektet her.

Les mer om fotografene her.