Wilfred Wessel Berthelsen

– Med dette arbeidet prøver jeg å formidle tilstanden, roen, ensomheten og skjørheten til en verden av is og snø.

– Jeg startet med dette prosjektet i 2009, da jeg var på min første fotoekspedisjon til Antarktis. Det jeg hovedsakelig opplevde fotografisk var at alle de andre fotografene fotograferte i farger og at det enten var rent landskap eller portrett av dyr, uten særlig tanke på kunst.
 Jeg ønsket at min tilnærming skulle fokusere på den kunstneriske delen av et fotografi, og i den forbindelse kom og navnet på prosjektet/ arbeidet:
 Exodus, sier han.

Ensomheten, det skjøre miljøet, lyset, minimalismen og mystikken i landskapet både nord og sør er det som preger bildene til han. Den amerikanske kunstfotografen Ralph Gibson mente bildene hans uttrykte «Avayfullness» da han så Berthelsens Portfolio for første gang.

– Trangen til å skape noe, bruke kreativiteten min, og formidle noe til andre mennesker betyr mye for meg. Fotografer som Salgado, Kenna og Adams er mine inspirasjonskilder.

– Jeg forsøker å se landskapet og dyrene i disse områdene på en litt annen måte enn de vanligvis fremstilles, samt at det å vise klimaendringer i disse områdene gjør det ekstra viktig å fokusere på dette. Dette er unike områder som vi må rette oppmerksomheten mot.

– Jeg kjøpte mitt første kamera i 1986. Men det gikk en tid før jeg virkelig fikk uttelling og resultat av min fotografering, men når kameraene ble digitale, ble det så mye enklere å eksperimentere og se resultatet av det du gjorde med en gang etterpå.

– Mitt visuelle utrykk forandret seg gradvis, og jeg føler i dag at jeg har funne mitt eget utrykk i mine bilder. Mesteparten av min fotografi er i dag sort/hvitt, minimalistisk og muligens en type ensomt. Jeg prøver i dag å kombinere natur og dyr på en litt annen måte enn det vi vanligvis ser. Det er mange dyktige natur og artsfotografer, og jeg fant ut at det  må en litt annen tilnærming for å gjøre noe orginalt. Det er Ikke sikkert at det er så mye bedre, men det er et annet uttrykk.

– Mange sier at «alt er gjort før» og det har de kanskje rett i, men det skader ikke å prøve, noe jeg i allefall prøver å få til i en serie fra Antarktis som jeg har kalt «Guardians of the last continent».

Du kan se Wilfred Wessel Berthelsen på scenen i Ski søndag 17. mars kl. 13.20.

Nettsted: wilfredwessel.photography

Instagram: https://www.instagram.com/wilfredwessel.photography/

Facebook: https://www.facebook.com/wilfredwesselphotography

Foto: Morten Krogvold