Trym Ivar Bergsmo

Hvorfor fotograferer vi? Det spørsmålet vil Trym Ivar Bergsmo stille fra scenen.

Bergsmo har jobbet som kommersiell fotograf i Arktis i over 30 år. Parallelt med dette har han også jobbet med fotografiet som kunstnerisk uttrykksform.

Han vil utfordre oss med spørsmål om hvilke intensjoner vi har med fotograferingen vår. Hva er det vi ønsker å oppnå? Trenger vi å ha en mening bak det å lage bilder? Er det nok å lage bilder som ser pene ut, «pretty pictures», eller bør de ha et innhold ut over akkurat det?

– Hvordan kan vi bruke fotografiet til å formidle et budskap eller en idé, spør Bergsmo.

Han studerte fotografi på Brooks institute i California fra 1983 til 1986. Som fotograf har han gitt ut flere bøker og hatt en lang rekke utstillinger i inn- og utland. Han arrangerer også workshoper og fototurer, samtidig som han underviser og holder foredrag.

– I løpet av disse årene har jeg vært utrolig heldig som har fått oppleve så mye både

– Gjennom de oppdragene jeg har fått og de prosjektene jeg har satt i gang sammen med andre og på egenhånd. I tillegg til opplevelsene har det også gitt meg innsikt i min egen tilhørighet til nordområdene. Det har styrket min identitet og gitt meg frihet til å utfolde meg kreativt. Jeg trives best i det åpne landskap og har derfor bodd det meste av tiden i Nord-Norge, sier han.

Trym Ivar Bergsmo ser du på scenen i Ski søndag 17. mars kl. 11.15.

Nettsted: www.bergsmo.no

Instagram: #trymivar

Facebook: https://www.facebook.com/trym.bergsmo/

Matt Maran