Tobias Gjerde

Opplev villmarkens magiske stemninger med Tobias gjerde.

Tobias Gjerde

– Naturfotografering er en forenkling av den mektige villmarken. Bortsett fra synet, er alle andre sanseinntrykk strippet bort, og bilder mangler ofte kontekst. Dermed kan det fort bli et todimensjonalt uttrykk, mener Tobias Gjerde.

– Men ved å fange villmarkens unike stemninger, kan vi gjenskape selve kjernen av naturopplevelsen – hva vi følte da vi trykket på utløseren. I dette foredraget inviterer jeg ut i snøstorm på snaufjellet, til soloppgang ved tjernet og skumring i gammelskogen. Med bilder og video, tar jeg deg med ut i villmarken for å oppleve dens magiske stemninger, fortsetter han.

Tobias Gjerde er en 20 år gammel naturfotograf. Så lenge han kan huske har han oppsøkt naturen så ofte som mulig – helst sammen. med kameraet sitt.

– Jeg synes det er like spennende å utforske originale og kreative måter å fotografere vanligere dyrearter på, som det er å oppleve uvanlige og sky arter i søkeren. Gjennom bildene mine ønsker jeg å forevige og dele naturopplevelser, samt fange naturens ubeskrivelige skjønnhet og viktigheten av å ivareta det siste vi har av sann villmark, sier han.

Til tross for sin unge alder, har han allerede rukket å bli premiert i flere nasjonale og internasjonale konkurranser.

Tobias Gjerde kan du se på scenen i Ski søndag 17. mars kl. 09.00.

Nettsted: tobiasgjerde.com

Instagram: @tobias_gjerde_photography

YouTube: @TobiasGjerde