Sylwia Grabinska

Hun har stor glede av å krype rundt på gress og i busker på jakt etter nye motiver til sine kunstneriske makrobilder. Fotograferingen tillater henne å utforske verden med annerledes øyne. Sylwias bilder er en spesiell og inspirerende måte å gjengi naturens mangfold på.

Sylwia Grabinska

– Menneskenes syn er begrenset, men med litt fantasi og hjelp fra et kamera dukker det opp en ny, magisk og unik verden, sier hun.

Det er farger og former i de små detaljene hun er mest opptatt av. Hun elsker å eksperimentere med forskjellige kreative kamerateknikker, for eksempel lang lukkertid, multieksponering, lysmaling, liten dybdeskarphet og bruk av gamle vintage-objektiver. Dette er teknikker hun elsker å leke med.

De siste seks årene har hun brukt gamle analoge makroobjektiver,. Hennes favoritt – som hun begynte hele makroeventyret med – er en Helios 58 mm, et russisk objektiv. I dag har hun mange av disse gamle objektivene i fotosekken, og hun bruker dem når hun skal lage sine egne personlige uttrykk i bildene sine.

Hun har kalt foredraget sitt «Gjennom et vintage-objektiv til en unik verden», og der inviterer hun oss inn i en magisk og iblant urealistisk verden full av farger, lys og skygger. Hun vil også vise at du slett ikke trenger å reise langt av gårde for å ta interessante og spennende makrobilder.

Bildene hennes er publisert i Biofotos magasin Naturfotografen. Hun har hatt utstillingbilder på Norsk Naturfotofestival i forbindelse med utstillingen «Bare søppel» i 2019, på Nordic Light i sommer og i Firenze i 2018. Hun har også ledet makrokurs og holdt bildevisninger og foredrag, blant annet i svenske Vårgårda.

Sylwia Grabinska ser du på scenen i Rådhusteatret i Ski lørdag 12. mars kl. 09.00

Facebook-side: https://www.facebook.com/S.Grabinska/