Strix Naturfotografen Südtirol

Naturfotogruppen Strix består av rundt 100 fotografer, og presentasjonen i Ski handler om et felles bokprosjekt om Dolomittene, den berømte fjellkjeden i de italienske alpene.

Fotografene i Strix kommer hovedsakelig fra regionen Südtirol i Nord-Italia. De fleste av dem er ikke yrkesfotografer, men mange er høyt premiert i nasjonale og internasjonale konkurranser.

De møtes en gang i måneden for å utveksle erfaringer og presentere bilder for hverandre. En gang i året har de en intern konkurranse for å kåre «Årets naturfotograf i Syd-Tyrol».

Det som ble etablert for 25 år siden av noen få av ren lidenskap og med mye dedikasjon har vokst jevnt og trutt og blitt vellykket. Først bare om ren utveksling, så fulgte først utstillinger og offentlige foredrag forsøksvis. Den første boken «Die Faszination des Augenblicks» ble en uventet suksess. Plutselig ble Strix-medlemmer invitert til store festivaler, og deltok også med suksess i de anerkjente store konkurransene, og gjør det fortsatt, eller fungerer noen ganger som jurymedlemmer.

Senere har det blitt flere bøker, og nå kommer de med en ny bok om Dolomittene. I digitalfotoets tidsalder, der vi oversvømmes av bilder, ønsker medlemmene i Strix å fokusere på den kreative tilnærmingen til naturfotografier. De ønsker å berøre folk med autentisk naturfotografering på høyt nivå for å inspirere til undring, og også for å påpeke verdien av vår fantastiske natur, spesielt i Sør-Tirol der de fleste medlemmene bor.

Presentasjonen til STRIX – Naturfotografen Südtirol kan du se på scenen i Ski lørdag 16. mars kl. 17.20.