Staffan Widstrand

Den svenske fotografen Staffan Widstrand elsker Norge. Han har besøkt flere steder i Norge enn hva mange nordmenn har. Nå besøker han landet på ny, men denne gangen kommer han for å vise bilder fra et helt annet land, et stort land mye lenger øst.

Staffan Widstrand

Han er leder og en av initiativtakerne til prosjektet Wild Wonders of China,. På festivalen vil han vise bilder derfra av dyr de færreste har sett. Han vil vise fugler som du skulle tro ikke eksisterte, fortelle om dramatiske naturvernbeslutninger som få har hørt om og om reiseeventyr så usannsynlige at de er vanskelig å tro på, fra steder ingen har visst om.
I tillegg vil han fortelle om dagens Kina, om landets urgamle og unike natur- og kulturarv.

Staffan Widstrand er en navngjeten og erfaren naturfotograf. Han er en National Geographic Explorer, og blir ofte spurt om å sitte i juryen på internasjonale naturfotokonkurranser. Han har selv vunnet en rekke prestisjetunge priser.
Han har skrevet hele 19 bøker, og ikke mindre enn 6 av dem ble kåret til årets Panda-bok i Sverge.

Wild Wonders of China er en frittstående fortsettelse av prosjektet Wild Wonders of Europe som Widstrøm også var en av initiativtakerne bak. I tillegg har han tatt initiativ til prosjekter som Rewilding Europe, Rovdyrcenteret De 5 stora og den svenske økoturistforeningen.

Han er reist til mer enn hundre land, men liker seg også godt hjemme. Han er en inbitt motstander av flatehogst, både i Sverige og alle andre steder.

Når han ikke er ute og fotograferer er han en ydmyk karate-elev og glad i tropisk dansemusikk.

Staffan Widstrand ser du på scenen i Rådhusteatret i Ski fredag 11. mars kl. 17.20

Nettside: staffanwidstrand.se

Instagram: @staffanwidstrand