Mikkel Soya Bølstad

Hvor nært kan du egentlig finne eventyret? Og går det an å leve et enkelt og eventyrlig liv uten å ta knekken på kloden?

Mikkel Soya Bølstad

Spørsmål som dette står sentralt når biologen, tekstforfatteren og foredragsholderen Mikkel Soya Bølstad pakker med seg soveposen og forsvinner inn mellom trærne med kameraet på jakt etter en slags mening med livet.

Han har krysset Norge fire ganger, svømt førti kilometer til fest, bodd i et tre, er antakelig Norges mest erfarne luftmadrasspadler og trives aller best under trekronene i urgamle, mosegrodde skoger. Sigmund Hågvar, tidligere professor i natur- og miljøvern, har i en bokanmeldelse kort og godt kalt ham en profesjonell uteligger.

Mikkel er utdannet lektor i biologi og jobber i dag på heltid som forfatter, frilansjournalist og foredragsholder med natur, miljø og friluftsliv som arbeidsfelt. Han skriver jevnlig for A-magasinet og andre publikasjoner og har gitt ut fem bøker om alt fra familiefriluftsliv til tursykling utenfor allfarvei og jakten på den norske urskogen.

Kjærligheten til naturen og det enkle livet går som en rød tråd gjennom hans arbeider. Ikke bare den uberørte villmarka langt borte, men også den nære naturen.

Mahatma Gandhi skal visstnok ha sagt noe sånt som at du må være den endringen du ønsker å se i verden. Det har blitt en slags leveregel for Mikkel. I en tid der klodens ressurser overforbrukes i stadig større fart, jobber han for å vise at du hverken trenger bil eller flyreiser for å finne eventyret. Det venter nemlig rett utenfor inngangsdøren din om om du bare er åpen for det.

I foredraget tar Mikkel deg med ut på noen av sine mange eventyr, enten det er i villmarka rett rundt hjørnet eller i gokk. Underveis får høre mer om hvordan han jobber og historien bak noen av bildene hans.

Mikkel Soya Bølstad ser du på scenen i Rådhusteatret i Ski søndag 13. mars kl. 09.45.

Nettside: mikkelsoyabolstad.no
Instagram: mikkelsoya