Magnus Lundgren

Følg med på en fotografisk reise til natthavets store vandring. Gjennom de prisbelønte bildene til Magnus Lundgren kan du oppleve en usannsynlig og utenomjordisk verden. Hver natt gjentas et forbløffende skue ute i verdenshavene som svært få har sett.

Det er den vertikale vandringen, verdens største migrasjon, der milliarder av dyr våger seg opp til havoverflaten ved nattestid for å spise.

Turen opp kan være så omfattende at det er mulig å gjemme en ubåt blant smådyrene, og etter dem følger havdypets større og mer ukjente rovdyr. Du møter merkelige skapninger som ser ut til å ha inspirert Hollywoods science fiction-skapere.

Foto kan engasjere og påvirke

– Inspirasjon er nøkkelen til endring, og engasjerende fotografi har makt til å påvirke og endre. Det er min store lidenskap og drivkraft i dag, sier Magnus Lundgren.

Han er en prisvinnende svensk fotograf som ofte tar oss med fra havnære miljøer ned under havoverflaten for å vise en verden som mange ikke kjenner til, eller har mulighet til å se.

– Gjennom arbeidet mitt representerer jeg 70 prosent av planeten vår, som er dekket av sjø eller ferskvann, sier Magnus.

Prisbelønt

Han har mottatt mer enn 50 internasjonale priser som fotograf og forfatter, inkludert priser i Årets Wildlife Photographer og European Wildlife Photographer of the Year.

Magnus er en aktiv ekspedisjonsleder med nærmere 6000 dykk, og har hatt verdenshavene som arbeidsplass de siste 30 årene. Han er rangert som en av verdens beste undervannsfotografer, og Magnus sine spesielle bilder og historier publiseres over hele verden. Nå for tiden også i form av levende film.

Begge de to siste bøkene, skrevet sammen med Staffan Widstrand, har fått WWFs pris «Årets pandabok» fra kong Carl XVI Gustafs hånd i 2022 og 2018. Boktitlene er «Papua – blant paradisfugler og djevelrokker» og «Et villere liv».

I tillegg driver Magnus også to store kommunikasjonsprosjekter. Wild Wonders of Europe, som har nådd mer enn 800 millioner mennesker, handler om vill natur og naturvern i Europa. Wild Wonders of China setter søkelyset på Kinas spennende og ukjente naturarv.

– Prosjektene formidler at naturvern virkelig fungerer, men vi trenger mye mer av det, sier han.

Magnus er også en del av «Sony Wildlife Explorer Team» hvor alle seks medlemmene på ulike måter og med stort fokus på naturvern inspirerer og engasjerer med fascinerende bilder av dyr og natur.

Magnus Lundgren kan du se på scenen i Rådhusteatret i Ski fredag 10. mars kl. 17.05

Hjemmeside: www.magnuslundgren.com

Instagram: magnuslundgrenphotography

Facebook-profil