Kristine Skjeslien

Som lærer innen kunst- og designfag i videregående skole erfarte hun hvordan elevene hadde stort fokus på bildedeling i sosiale medier uten å knytte dette til hvordan de jobbet med bildeskaping i undervisningen. Dette motiverte henne til å skrive en master der hun undersøkte mobilen som kreativt verktøy – både for egen del og i undervisningssammenheng.

Kristine Skjeslien

Masteren var ferdig i 2014, men innholdet er fortsatt relevant. Mobiltelefonen er ikke blitt en mindre betydelig del av vår hverdag de siste årene.

Foredraget hennes tar utgangspunkt i hvordan hun brukte mobiltelefonen som søkeramme og benyttet Instagram og kontoen @kristinenor som case.
– Gjennom to år postet jeg minst tre bilder hver dag, og undersøkte hvordan mitt fotografiske blikk og visuelle språk utviklet seg underveis i denne konteksten. En lærerik og overraskende reise der jeg fikk erfaring med fotografiet som uttrykk og sosiale medier som skapende arena, sier hun.

Kristine er først og fremst en pedagog som liker å jobbe med ungdom gjennom kreative og skapende fag. Etter mange år i klasserommet, arbeider hun nå som avdelingsleder for estetiske fag ved Ås videregående skole.
– Jeg kaller meg ikke fotograf, men jeg er glad i å skape bilder. Mer enn å fange øyeblikk har jeg vært opptatt av å fange komposisjoner og bildeuttrykk som preges av et minimalistisk uttrykk. Mitt visuelle språk tar utgangspunkt i detaljer fra natur, arkitektur og det vakre som øyet fester seg ved, sier hun.

Kristine Skjeslien ser du på scenen i Rådhusteatret i Ski lørdag 12. mars kl. 15.50.

Instagram: https://www.instagram.com/kristinenor/