Karine Aigner

I 2022 ble hun totalvinner i Wildlife Photographer of the Year. I fjor vant hun en av kategoriene I konkurransen. I år står hun på scenen I Ski.

Det er ikke en overdrivelse å si at Karine Aigner fra USA tilhører den øverste verdenseliten blant dagens naturfotografer. I mars kan du følge henne på veien og se hvilket arbeid som ligger bak.

Hun har brukt flere tiår på å mestre kunsten å ta bilder som ikke bare er fantastiske i seg selv, men som også forteller gode – og ikke minst viktige – historier.

Aigner vil ta deg med på et personlig eventyr der hennes nysgjerrighet, tro og lidenskap for visuelle fortellinger har gjort henne til en prisvinnende fotograf og skaffet henne oppdragsgivere som National Geographic, Audubon og andre prestisjetunge internasjonale magasiner.

Hennes spektakulære bilde en av gruppe kaktusbier gikk helt til topps i den prestisjetunge konkurranse Wildlife Photographer of the Year i 2022. I ballen av bier er alle droner, bortsett fra én hunnbie som alle dronene forsøker å pare seg med. Et dramatisk øyeblikk for hunnen. Som mange andre bier, er også kaktusbiene en truet art på grunn av plantevernmidler, utbygging i bienes leveområder og klimaendringer.

Bildene hun vant fjorårets «Story Award»-kategori i den samme konkurransen med er også dramatiske og for mange provoserende. I en serie bilder har hun dokumentert texanernes tradisjonelle jaktkonkurranse på rødgaupe.

Rødgaupe har status som levedyktig i området, og jakten har ikke innvirket på dette, men bildene dokumenterer likevel konkurransejakt i all sin meningsløse gru.

Aigner er oppvokst i Saudi-Arabia, og har levd et omflakkende liv med motorsykkeltur gjennom Vietnam, jordomseiling, på tur gjennom junglene i Den demokratiske republikken Kongo og kjempet mot sjøsyke i farvannet utenfor Liberia. Alle disse eventyrlige opplevelsene har gitt henne har trigget henne til å mestre kunsten å bruke kameraet som historieforteller.

Hun har skaffet seg en unik kompetansepå området. Aigner er ikke bare fotograf. Hun har over ti års erfaring som redaktør for magasinbilder i National Geographic og som senior bilderedaktør for National Geographic Kids magazine.

Karine tror på ungdommens kraft, og sammen med en kollega startet hun Kids Conservation Photography Workshops (www.kidsconservationphotoworkshops.com) – et forsøk på å ta tenåringer vekk fra deres behagelige komfortsone og gi dem en bivissthet rundt naturen og deres eget miljø. Hun mener kameraet er et av de kraftigste verktøyene vi har for å lære bort denne viktige bevisstheten og skape forståelse for hvor viktig det er å bevare de naturverdiene vi har rundt oss.

Arbeidene hennes har vært omtalt i National Geographic Magazine, Audubon Magazine, Smithsonian, BBC Wildlife, The Nature Conservancy, Ranger Rick og WWF-magasiner for å nevne noen.

Karine er medlem av The Photo Society, stipendiat i International League of Conservation Photographers (iLCP) og medlem av Girls Who Click, en ideell organisasjon som tilbyr gratis fotografiske workshops for å inspirere tenåringsjenter til at de også kan ha karrierer innenfor natur og foto og innenfor naturvitenskap.

Bildene hennes er representert av Nature Picture Library, samt Tandem Stills & Motion.

Karine ble nylig tildelt den prestisjetunge tittelen Årets dyrelivsfotograf, noe som gjør henne til den femte kvinnelige fotografen i konkurransens historie som vant den prestisjefylte tittelen.

Når hun ikke jobber med egne bilder, leder hun fotografiske turer over hele kloden til steder som Galapagos og Tanzania.

Karine Aigner ser du på scenen i Ski lørdag 16. mars kl. 18.00.

Nettside: www.karineaigner.com

Instagram: kaigner

Karine Aigner