Javier Aznar

​Javier Aznar er en verdenskjent spansk fotograf som er opptatt av naturhistorie, bevaring av dyreliv og samspillet mellom naturen, dyrene og menneskene.

Med en bakgrunn som biolog, ønsker han med sine bilder å gi oss et personlig syn på naturen i sin villeste og mest fascinerende form. Javier mener fotografiets kraft kan brukes som bidrag i arbeidet med å bevare planeten og dyrene og plantene som lever på den. Ved hjelp av bildene sine håper han å gjøre publikum oppmerksom på det presserende behovet for å beskytte villmarken og dyrelivet.

Foredraget hans har fått tittelen «Regnskogens sjeler» og er en oppsummering av en åtte år lang reise gjennom Amazonas’ regnskog. Her presenteres noen av de mest karismatiske og ukjente dyrene som bor i dette habitatet, deres liv og også fotografens opplevelser.

Javier Aznar er en Associated Fellow i organisasjonen «International League of Conservation Photographers» (iLCP) og i tillegg medlem av «The Photo Society».

Javier er tilknyttet National Geographic, i tillegg til at arbeidet hans har blitt publisert i internasjonale magasiner som blant andre Ranger Rick, BBC Wildlife, Smithsonian Magazine og Geolino.

Fotografiene hans har mottatt flere internasjonale priser, blant annet porteføljevinner i Wildlife Photographer of the Year i 2018.

Han er for tiden bosatt i Spania, men tilbringer mye tid utenfor landet for å jobbe med fotohistoriene sine.

Javier Aznar kan du se på scenen i Rådhusteatret i Ski lørdag 11. mars kl. 18.15

Hjemmeside: javieraznarphotography.com

Instagram: javier_aznar_photographer

Facebook adresse: Javier Aznar Photography