Gyda Henningsdottir og Einar Gudmann

Med sin genuine interesse for naturfoto og erfaring fra mange år med fotografering på Island, oppsøker Einar og Gyda gjerne de til tider barske forholdene som preger mye av arbeidet deres. De jobber med et bredt spekter av motiver, blant annet fjellrev, havørn, jaktfalk, vulkanutbrudd, abstrakte motiver og ikoniske postkortlandskap for å holde det gående som fotografer i et lite land.

Gyda Henningsdottir og Einar Gudmann

Begge hører hjemme blant Islands aller beste wildlife- og landskapsfotografer. Arbeidene deres er publisert og brukt i mange sammenhenger, både på Island og i andre land de siste to tiårene.

Deres felles eventyrlyst har vært en viktig motor i jakten på de spektakulære stemningene og og formasjonene i det fantastiske landskapet de jobber i på Island.

De har gitt ut flere bøker, blant annet gitt ut bestselgeren «Iceland – Wild at heart», «Photographing Iceland – A Photo Guide to 100 Locations» og «Grímsey – The Arctic Wildlife Wonder».

Bildene deres har bidratt til å gjøre Islands villmarksliv og spektakulære landskap kjent for resten av verden.

Etter karrierer fra to forskjellige yrkesområder fokuserte de begge på fotografering. Einar, redaktør og tidligere rådgiver ved Miljødirektoratet på Island i Institutt for viltforvaltning og Gyda som leder i fiske- og moteindustrien.

I motsetning til mange andre islandske naturfotografer, driver de ikke med guidede fototurer for andre. De konsenterer arbeidet sitt om sin egen bildeskaping, bokproduksjon, utstillinger og samarbeid med agenter og næringsliv i bransjer der bilder spiller en viktig rolle.

Gyda Henningsdottir og Einar Gudmann ser du på scenen i Rådhusteatret i Ski lørdag 12. mars kl. 15.00.

Website Einar Gudmann: www.gudmann.is
Website Gyda Henningsdottir: www.gyda.is
Blog: www.photographingiceland.is
YouTube: www.youtube.com/PhotographingIceland