Geir Ole Laberg

Geir Ole Laberg ønsker å formidle hvordan den tiden han har brukt utendørs har gitt ham glede og bygget han opp som menneske.

Geir Ole Laberg

– Som en frivillig skoggangsmann er mye av tiden min som barn, ung og voksen brukt ute. En merker at mange ting har endret seg og det medfører at jeg bruker en del av tiden min på å tenke. Hva har skjedd? Hvor har jeg gått? Hvordan er mine fotavtrykk? Hvor skal jeg gå videre? Hvor skal verden gå videre? sier han.

Og fortsetter: – Hvor mange bål jeg har fyrt opp gjennom tidene, aner jeg ikke. Hvor mange netter jeg har ligget ute under åpen himmel og nytt av både stillhet og nattens lydbilder, vet jeg heller ikke. Men at disse stundene har bygget meg som menneske, er det ingen tvil om. Jeg ønsker å formidle noen bruddstykker av dette både i ord og bilder.

Mesteparten av hans fotografering er knyttet til glede. Som familiemann blir mye av gleden utenom familien knyttet til områder i nærheten av hjemmet.

– Jeg finner glede ved å ligge i en elv og nyte en hjortekolle med kalven sin som krysser, så nær at dråper fra klovene som løftes fra vannet, treffer meg. Jeg finner glede når jeg sitter ved en furulegg og hører granmeisa synge, eller når kongeørna basker i hop med en artsfrende og jeg har orkesterplass. Både hjort og ørn dukker opp hos meg.

Men han har også reist langt for å fotografere: – Jeg har vært så privilegert at jeg har fått noen få turer lenger vekk. Faktisk helt til Afrika og Maasai Mara. En totalt annen opplevelse, men som kanskje i enda sterkere grad enn hjemme, har vist meg hvor tøft det er for ville dyr i en verden av egoistiske mennesker, forteller han.

Han ble verken profesjonell musiker eller biolog, men har jobbet innen akuttmedisin og anestesi, både prehospitalt og hospitalt.

– Møte med mennesker i krise har nok også vært med å forme meg som menneske, sier han.

Han er selvlært innen fotografi og begynte å fotografere i 2009. Geir Ole Laberg er en hjemmekjær mann med kone og fire barn, og han mener at 98 prosent av bildene hans er tatt innen en radius på 1 times kjøring fra hjemmet.

– Jeg er først og fremst vilt-fotograf, men tar også landskap, litt blomster og andre ting. Etter hvert som årene går, minker også viltbestanden i naturen. Dette har gjort det ekstra utfordrende å jobbe med «wildlife» her hjemme. Men det har også medført at jeg ofte må jobbe med prosjekter for å få til noe som jeg synes er bra.

– Jeg er heller ikke så opptatt av «trender» innen fotografering og er ikke en fyr som trakter etter «likes» på sosiale medier. Faktisk er jeg lite aktiv der. Jeg foretrekker å bruke tiden min på å være ute og leke meg og nyte av den naturen vi fortsatt har.

Geir Ole Laberg ser du på scenen i Ski lørdag 16. mars kl. 09.00

Instagram:  www.instagram.com/labergen

Facebook: www.facebook.com/geir.laberg

Nettsted butikk: https://www.etsy.com/shop/NatureEmotions