David Maitland

– Fordi jeg blir tiltrukket av naturens mange små detaljer, er jeg alltid på utkikk etter motiver som avslører den indre kraft på en vakker måte.

David Maitlands Foredrag vil vise deg til naturen sett gjennom et makro-objektiv, og helt ned til, et mikroskopisk nivå gjennom mikroskop. Hver teknikk har sine spesielle utfordringer med fokusdybde, lyssetting, stabilitet og komposisjon.

– Jeg håper foredraget mitt enten vil inspirere folk til å prøve ut noen av disse teknikkene selv, eller vise noe de ikke har sett før, sier han.

Maitland er en britisk-basert natur- og vitenskapsfotograf som spesialiserer seg på små og mikroskopiske former. Han har en doktorgrad i zoologi og er stipendiat i Royal photographic Society.

Han er premiert med en  rekke internasjonale priser, blant annet Sony World Photography, Wildlife Photographer of the Year, British Photography Awards, Nikon Small World og Olympus Image of the Year.

I 2008 ble han kåret til European Wildlife Photographer of the Year og er en RPS-gullmedaljevinner og vinner av International Images for Science-priser.

I tillegg til kommersielle oppdrag og egne prosjekter, foreleser han ved universiteter og internasjonale konferanser. Han har også vært jurymedlem i ledende internasjonale fotokonkurranserblant annet European Wildlife Photographer of the Year; MontPhoto; og HIPA, Dubai.

David Maitland kan du se på scenen i Ski fredag 15. mars kl. 16.05.

Nettside: www.davidmaitland.com

David Maitland