David Hup & Michiel van Noppen

En bjørn i nærmiljøet. Det er hva duoen David Hup og Michiel van Noppen har som utgangspunkt for sitt foredrag.

David Hup (1995) er en dokumentarfotograf som er fascinert av forholdet mellom mennesker og natur. Da han vokste opp i Amsterdam, fikk han førstehånds kjennskap til menneskenes forhold til naturen i tettbebygde områder.

Med kameraet undersøker han hvordan vi samhandler med naturen og hvordan vår tilstedeværelse kan være til ulempe, eller være til fordel for økosystemene. David bruker fotografi for å øke bevisstheten om vår påvirkning på naturen, og målet hans er å bidra til et bærekraftig grunnlag for sameksistens.

Arbeidene hans er publisert i nederlandske og internasjonale medier som NRC Handelsblad, Het Parool og BBC Wildlife Magazine. Han har mottatt flere priser, inkludert De Zilveren Camera (2021), Nature Photographer of the Year (2021) og Asferico (2020).

Michiel van Noppen (1997), er en økolog, evolusjonsbiolog og bevaringsfotograf som spesialiserer seg på emner innenfor økologi, bevaring og naturhistorie.

Michiel er også en del av den internasjonale gruppen av bevaringsfotografer. Gjennom studiene i biologi har han en dyp forståelse både av den rasjonelle vitenskapelige verden og naturens egen magi. Med den ene foten i akademisk teori og den andre ute i felten, håper han at bildene hans kobler dem sammen og gir en stemme til forskere, naturvernere og lokalsamfunn for å bedre beskytte den stadig svinnende, men uhyre viktige naturen og alle artene som hører hjemme i den.

Michiel van Noppen og David Hup kan du se på scenen i Ski lørdag 16. mars kl. 16.25.

Nettside: David Hup               Michiel van Noppen

Instagram: huphotos              michiel_vannoppen

David Hup & Michiel van Noppen