Bernt Østhus

Bernt Østhus er et kjent og kjært navn for mange naturfotografer. Han holdt et svært populært foredrag på festivalen i 2017, og vil vise oss nye prosjekter og arbeider når han igjen kommer til Ski. I tillegg vil han fortelle om samarbeidet med den franske naturfotografen Vincent Munier.


For Bernt Østhus er naturfoto en hobby som den advokatutdannede investoren og eiendomsutvikleren dyrker ved siden av jobb og familieliv.

Men det har ikke hindret han fra å forsyne seg grovt fra premiebordet i både norske og internasjonale naturfotokonkurranser.

Trønderen går ofte på fotojakt i nærmiljøet, og han er stolt av å kunne vise fram den vakre midtnorske naturen og det rike dyrelivet der.

Lyset og motivet må spille på lag

I den grad naturfotografer kan settes i bås, er vel Østhus å regne som en «klassisk wildlifer» der lyset og timingen i motivet spiller på lag og lager fantastiske stemninger.

– Situasjonen kan være der, men uten det gode kvelds- eller morgenlyset blir det sjelden noe godt bilde. Ingenting stemmer før alt stemmer, sier han.

Østhus har siden 2019 hatt et sporadisk samarbeid med den franske naturfotografen Vincent Munier.

Storfuglen er sterkt truet i Frankrike og Vincents far har jobbet med bevaring av bestanden i flere tiår. Far og sønn var på leik i Trøndelag sammen med Østhus, som også i mer enn 15 år har arbeidet for å bevare tiurleikene i sitt område.

Han vil fortelle om dette prosjektet, vernearbeidet og vise det fotografiske resultatet av dette sammen med andre prosjekter som ligger hans hjerte nær. Vi vil få presentert unike bilder fra et prosjekt som har tatt det meste av Østhus’ fototid de siste to årene.​

Bernt Østhus  ser du på scenen i Rådhusteatret i Ski fredag 10. mars kl. 19.00

Nettside: berntosthus.no
Instagram: berntosthus

Aleksander Nordahl