Bernt Østhus

Bernt Østhus er et kjent og kjært navn for mange naturfotografer. Han holdt et svært populært foredrag på festivalen i 2017, og vil vise oss nye prosjekter og arbeider når han igjen kommer til Ski. I tillegg vil han fortelle om samarbeidet med den franske naturfotografen Vincent Munier.


For Bernt Østhus er naturfoto en hobby som den advokatutdannede investoren og eiendomsutvikleren dyrker ved siden av jobb og familieliv.

Men det har ikke hindret han fra å forsyne seg grovt fra premiebordet i både norske og internasjonale naturfotokonkurranser.

Trønderen går ofte på fotojakt i nærmiljøet, og han er stolt av å kunne vise fram den vakre midtnorske naturen og det rike dyrelivet der.

Lyset og motivet må spille på lag

I den grad naturfotografer kan settes i bås, er vel Østhus å regne som en «klassisk wildlifer» der lyset og timingen i motivet spiller på lag og lager fantastiske stemninger.

– Situasjonen kan være der, men uten det gode kvelds- eller morgenlyset blir det sjelden noe godt bilde. Ingenting stemmer før alt stemmer, sier han.

Samarbeid med Vincent Munier

Våren 2019 fikk han besøk av franske naturfotografen Vincent Munier som kom til Norge sammen med faren sin for å oppleve tiurleik.

Storfuglen er sterkt truet i Frankrike og Vincents far har jobbet med bevaring av bestanden i flere tiår. Far og sønn var på leik i Trøndelag sammen med Bernt Østhus, og siden har de to fotografene hatt et sporadisk samarbeid. I tillegg til å vise egne bilder vil Østhus også vise noe av det som samarbeidet med den verdenskjente franske naturfotografen har resultert i.

Bernt Østhus  ser du på scenen i Rådhusteatret i Ski fredag 10. mars kl. 19.00

Nettside: berntosthus.no
Instagram: berntosthus

Aleksander Nordahl