Audun Rikardsen

Det siste tiåret har Audun Rikardsen vært en av de mestvinnende naturfotografene i verden.

Han har den unike kombinasjonen av å være både professor i biologi og naturfotograf, noe han også ofte utnytter i bildene sine. I foredraget sitt vil han si litt om hvordan har bruker forskeren i seg til å ta bedre naturbilder, men også hvordan han aktivt bruker fotografering i forskningen sin, særlig for å formidle kunnskap. Dette har bidratt til at han ofte har vært profilert i mediene.

Detaljene

–Forskning og foto har mange likhetstrekk, og ofte er det små detaljer som skal til for å lykkes godt på begge områdene. Nytenkning og kreativitet kan utgjøre den lille forskjellen på hvor godt man lykkes eller ei, sier han.

Audun er særlig fascinert av den arktiske kysten og dyreliv knyttet til de to verdenene over og under vann, men også andre naturmotiver. Både som forsker og fotograf og er opptatt av å formidle en nærhet og historier til sine motiver, ofte ved hjelp av kreative og annerledes bildevinkler.

En av dem som har vunnet mest

I de siste ti-året har han vært en av de mestvinnende naturfotografene i verden, inkludert førsteplasser i Wildlife photographer of the year (WPY) og hovedvinner av totalt 14 store naturfotokonkurranser, inkludert Europamesterskapet (GDT), Natures Best, SIPA, Oasis, BigPicture, NM i naturfoto, nordisk mesterskap i naturfoto (NNPC) og Global Arctic award. Han har også vært jurymedlem i mange av de samme konkurransene, inkludert WPY i 2022 og neste års jury i CEWE Photo Award – verdens største fotokonkurranse.

Han er offisiell Canon-ambassadør og bildene hans har vært publisert i flere av de største TV-kanalene og magasinene og i verden, inkludert National Geographic, GEO og BBC Magazine. Han er kåret til Årets Tromsøværing og nominert til «Årets Nordlending» to ganger, samt blitt kåret til Norges beste forskningsformidler.

Audun Rikardsen kan du se på scenen i Rådhusteatret i Ski fredag 10. mars kl. 15.05

Hjemmeside: www.audunrikardsen.com