Arne Nævra: Med kamera som våpen

Arne Nævra vil bruke sitt talent som naturfotograf til å engasjere. For ham er kameraet og bildene våpen og ammunisjon i arbeidet med å ta vare på naturen rundt oss.

Arne Nævra

Dette er en av Nordens mest kjente fotografer og filmskapere. Arne Nævra bestemte seg for å bli naturfotograf allerede som 13-åring. De siste 40 årene har han jobbet profesjonelt med foto og film som formidler både naturens storhet og sårbarhet.

Siden 2017 har han sittet på Stortinget for SV, og har brukt politikerkarrieren til å få sine politikerkolleger til å forstå at vi ikke kan fortsette å bygge ned norsk natur på den måten vi gjør nå.

Han tar ikke gjenvalg i 2021, noe som sikkert har gjort mange av hans politiske motstandere lettet. Men, som han sier på sin facebookside:

—Jeg skal fanken meg produsere noe, så mye kjenner jeg meg sjøl. Men det blir verken treskjæring eller rosemalingskurs!

Så, motstanderne skal ikke føle seg for trygge!

På festivalen vil han fortelle om sitt utrettelige arbeid for naturmangfold og klima. Og kanskje om sitt mest berømte bilde: Isbjørnen som klamrer seg fast til toppen på en issvull, et symboltungt bilde og et ikon på klimakrise og raskt smeltende arktis.

Hans foredrag vil være tett knyttet opp mot utendørsutstillingen på Ski torg, med temaet «Med kamera som våpen».

Hjemmeside: naturbilder.no