Anne Sverdrup-Thygeson

Med sin nyeste bok «Insekter i Norge» viser Anne Sverdrup-Thygeson hvilket utrolig fascinerende mangfold i har ansvaret for å ta vare på. 

Professoren i bevaringsbiologi ved Universitetet i Ås og vitenskapelig rådgiver ved NINA er både boblende entusiastisk og dypt bekymret over måten vi behandler insektene og det fantastiske artsmangfoldet vi har rundt oss. Hun mener insektene har et omdømmeproblem, og har tatt på seg rollen å være deres PR-agent. Med bøkene sine «Insektenes planet», «På naturens skuldre» og sist «Insekter i Norge» har hun åpnet manges øyne.
– Insekter er ikke bare vidunderlig vakre og vilt fascinerende, de er også avgjørende for naturen slik vi kjenner den, og dermed for våre liv på kloden. I foredraget mitt vil jeg vise fram mangfoldet i insektenes verden, og forklare hvorfor vi alle bør elske dem, sier hun.

Flere av bildene i hennes siste bok er tatt av den verdensberømte naturfotografen Pål Hermansen. I foredraget kommer hun til å bruke mange av hans fantastiske insektbilder for å illustrere det hun snakker om.

Anne-Sverdrup-Thygeson ser du på scenen på Rådhusteatret i Ski søndag 13. mars kl. 14.05.

Anne Sverdrup-Thygeson